O autoru

Aleksa Trkulja

Zovem se Aleksa Trkulja, imam dvadeset godina i dolazim iz Banjaluke. Studiram na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, Odsjek FTV-kamera. Akademiju umjetnosti u Banjaluci sam upisao zbog ljubavi prema umjetnosti, a posebno prema kameri i fotografiji. Moj stav u životu je da bi najbolje bilo da svaki čovjek u životu radi baš onaj posao koji ga ispunjava i koji voli, a za mene je to sve što se odnosi na kameru i fotografiju. Veliki sam zaljubljenik u filmove.

šta tebi znači bih?

Na poziv Fondacije Konrad Adenauer u BiH sam se prijavio zbog želje da svoju ljubav i talenat pokažem većem broju ljudi, da svoju zemlju kroz objektiv kamere pokažem svima onim koji nisu imali priliku da posjete Bosnu i Hercegovinu, da se uvjere u prirodne ljepote moje države, a najviše da kroz ovaj rad pokažem da za mlade u BiH itekako postoje uslovi za život, samo ako taj mladi čovjek ima želju i volju da napreduje u svom poslu. Mišljenja sam, da je ovaj film pokazao kako jedan mladi čovjek, veliki zaljubljenik u fotografiju, na svoj način može da ovjekovječi mnoge trenutke, te stvara i porodicu u BiH, a ima namjeru da tu i ostane. Film nosi naziv ”Ono najbitnije”, a kroz film se i proteže poruka šta je to pored posla i hobija najbitnije. A to je porodica koju mladi ljudi stvaraju u BiH. Samo zadovoljan, ambiciozan i srećan čovjek kao i njegovi potomci su budućnost BiH. Za potrebe snimanja filma obišli smo neke zanimljive lokacije u BiH, napravili predivne fotografije i na kraju prisustvovali izložbi fotografija. Poruka koju želim poslat mladima jeste da rade na najbolji mogući način posao koji vole, te da to bude sa ljubavlju, a to će ih učiniti srećnim i zadovoljnim.

Izjava autora

Fondacija svojim programima i projektima daje doprinos u razvoju demokratije, socijalne tržišne privrede, međureligijskog dijaloga, te međunarodne saradnje. Ovdje će biti predstavljene aktivnosti Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini.