O autoru

Branislav Stošić

Zovem se Branislav Stošić, studiram na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Filmsku režiju sam upisao iz iskonske potrebe da oblikujem stvarnost na neki meni svojsten način. Baš zato sam se prijavio na poziv Predstavništva Fondacije Konrad u Bosni i Hercegovini, da na relevante teme dam neko svoje viđenje.

šta tebi znači bih?

Šta nam znači BiH? Zašto se vrijedi boriti i pokušati izgraditi egzistenciju u BiH? Koje su pozitivne priče i primjeri u BiH? Zašto pripadamo u EU i šta nas može približiti tom putu? Gdje želimo biti u budućnosti i šta želimo ovoj zemlji? Šta bi motivisalo mnoge ljude koji rade ili su se obrazovali u inostranstvu da se vrate u BiH? Po čemu je BiH posebna i jedinstvena? Koji su pozitivni primjeri razvoja i koji su planovi za budućnost? Koju ulogu igra umjetnost i umjetničko stvaralaštvo u ovoj zemlji? Moj film se zove “Prometeji Kuture”, bavi se mladim umjetnicima i mojom spoznajom jednog grada u BiH i novog okruženja u koje sam došao, baš kroz njihovo stvaralaštvo.

Izjava autora

Fondacija svojim programima i projektima daje doprinos u razvoju demokratije, socijalne tržišne privrede, međureligijskog dijaloga, te međunarodne saradnje. Ovdje će biti predstavljene aktivnosti Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini.